CMV toernooi 2019

SCHOOLVOLLEYBALTOERNOOI GSV-HEEMSTEDE WEER GROOT SUCCES.

CMV 2019 opslag niv4

CMV 2019 velden niv4

 

 

 

 

 

 

 

 

De sectie Volleybal van GSV-Heemstede organiseerde afgelopen zondag 17 maart in de sporthal Groenendaal voor de tiende maal het schoolvolleybaltoernooi voor de basisscholen uit Heemstede en omgeving.

Als voorbereiding hierop werd begin februari op de scholen Evenaar, Icarus, Bosch&Hoven- en Crayenesterschool in de groepen 4 tot en met 8 een volleybalclinic gegeven. Vorig jaar waren hiervoor Kindcentrum Molenwerf, de Voorweg- en Prinses Beatrixschool aan de beurt geweest, zodat al deze scholen tijdens hun gymles konden oefenen.

Totaal namen iets meer dan 100 jeugdige aspirant volleyballers verdeeld over 21 teams en 6 scholen deel aan het toernooi. Er werd gespeeld volgens de regels van het zogenaamde Cool Moves Volleybal (CMV) op 3 verschillende niveaus. De niveaus worden bepaald door de geldende leeftijdsgrenzen en hebben een oplopende moeilijkheidsgraad.

Cool Moves Volleybal is speciaal ontworpen om de jongste jeugd op een eenvoudige en speelse manier de techniek en de regels van het volleybal aan te leren. Bij GSV-Heemstede bestaat die mogelijkheid al vele jaren. Onder deskundige leiding van de jeugdtrainers kan op dinsdagmiddag vanaf 16:45 tot 18:00 uur in Sporthal SportPlaza Groenendaal geoefend worden.

Met veel enthousiasme wierpen de diverse teams zich in de strijd om een goed resultaat neer te zetten. Aangemoedigd door vele aanwezige ouders en grootouders werd om elk punt gestreden.

De jongsten speelden op niveau 2. Hierbij speelden 3 teams 3 keer tegen elkaar en werd uiteindelijk door een beter doelsaldo het team van de Voorwegschool winnaar.

Bij niveau 3 (groep 6) werden 6 teams in 3 poules onderverdeeld. Via een tussenpoule kwamen de 3 beste teams tegen elkaar uit, waarbij uiteindelijk team 4 van de Crayenesterschool als winnaar uit de bus kwam.

Voor de groepen 7 en 8 werd op niveau 4 gespeeld. Het speelniveau was ook dit jaar in deze klasse heel hoog. Je kon zien dat er veel teams bij waren die goed geoefend hadden. Uiteindelijk bleek het jongens team 3 van de Nicolaas Beetsschool de sterkste te zijn en won de felbegeerde beker.

Aan het eind van deze geslaagde middag gingen de winnende teamleden niet alleen naar huis met een gewonnen schoolbeker, maar kregen ze ook een medaille in de vorm van een beker. Tevens kregen alle kinderen nog een aandenken mee naar huis en kon teruggekeken worden op weer een geslaagde sportieve volleybalmiddag. Volgend jaar zelfde tijd weer!

CMV 2019 winnaars

CMV 2019 komtdebal niv4

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com