Loopgroep Nordic Walking - Cursus

GSV-Heemstede biedt U de mogelijkheid om mee te doen met Nordic Walking.

Deze vorm van wandelen zorgt er voor dat u op een gemakkelijke manier in conditie kunt komen en kunt blijven. Door gebruik van poles (stokken) wordt het gebruik van alle spieren gestimuleerd. U verdeelt de gebruikte energie over het gehele lichaam. Dat gaat niet zo maar! U hebt daar de juiste techniek voor nodig en die techniek kunt u bij onze vereniging aanleren. 

GSV-Heemstede biedt 2 verschillende cursussen aan:

1.  De Easy wandelgroep - cursus.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen met een (lichte) lichamelijke beperking. Tijdens de wandeling worden de grondbeginselen van Nordic Walking aangeleerd. In een aan u aangepast tempo zal de instructeur u de fijne kneepjes van het Nordic Walken bijbrengen. Deze groep is op zaterdagochtend en start vanaf het GSV-Centrum om 11.30 uur. De looplocatie is het wandelbos Groenendaal in Heemstede.

U loopt 10 keer mee en dat kost u € 50.00. U kunt elke week starten met de cursus en u loopt dan mee met mensen die de cursus al hebben voltooid of die nog cursist zijn.

2.  Basiscursus.

Het is mogelijk om op aanvraag lessen te volgen privé of in grooepsverband. In een aantal lessen van ca 1½ uur wordt de basistechniek van het Nordic Walken aangeleerd. De lessen worden gegeven volgens de ALFA methode, de meest oorspronkelijke vorm van Nordic Walking. Hierbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de juiste lichaamshouding, effectief gebruik van de poles en optimaal gebruik van uw spieren. De cursusprijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

 

Loopgroepen.

Voor mensen die een cursus hebben doorlopen, bestaat de mogelijkheid om in een loopgroep mee te doen. De tijden en dagen worden aangepast aan de seizoenen. Er wordt gelopen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

In de vakantieperiodes wordt er niet gelopen.

De kosten voor de loopgroep bedragen € 50,- voor deelname aan 10 sessies.

 

Voor informatie en/of aanmelding:

René Reeuwijk 023-8447496 of 06-53582295 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com