Nordic Walking

GSV-Heemstede biedt U de mogelijkheid om mee te doen met Nordic Walking. Deze vorm van wandelen zorgt er voor dat u op een gemakkelijke manier in conditie kunt komen en kunt blijven. Door gebruik te maken van poles (stokken) wordt het gebruik van alle spieren gestimuleerd. U verdeelt de gebruikte energie over het gehele lichaam. Dat gaat niet zo maar! U hebt daar de juiste techniek voor nodig en die techniek kunt u bij onze vereniging aanleren.

Er zijn 2 verschillende cursussen:
1. Reguliere basiscursus
2. Easy cursus / Wandelgroep


Reguliere basiscursus
In 6 lessen van 1½ uur wordt de basistechniek van het Nordic Walken aangeleerd. De lessen worden gegeven volgens de ALFA methode, de meest oorspronkelijke vorm van Nordic Walking. Hierbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de juiste lichaamshouding, effectief gebruik van de poles en optimaal gebruik van uw spieren. Ook bestaat de mogelijkheid om privé-lessen (bijvoorbeeld voor echtparen) te volgen. U leert dan in 3 intensieve lessen van ca. 2 uur de fijne kneepjes van het Nordic Walken. Er wordt gestart vanaf het GSV-Centrum, de data en de tijden staan vermeld bij de Agenda Nordic Walking. Andere tijden zijn in overleg met de instructeur mogelijk.

Easy cursus / Wandelgroep
Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen met een (lichte) lichamelijke beperking. In 9 lessen van ca 1 uur worden de grondbeginselen van Nordic Walking aangeleerd terwijl u deelneemt aan de Easy Wandelgroep. In een aan u aangepast tempo zal de instructeur u de fijne kneepjes van het Nordic Walken bijbrengen. Deze groep is op zaterdagochtend en start vanaf het GSV-Centrum om 11.30 uur. De looplocatie is het wandelbos Groenendaal in Heemstede. De data staan vermeld in de Agenda Nordic Walking. U kunt zelf bepalen in welke week u met de cursus begint.

De eerste les is op zaterdag 22 september 2018 om 11.30 uur vanaf het GSV-Centrum.

De cursusprijs is voor beide cursussen € 75,00 inclusief gebruik stokken en een kopje koffie of thee.

Bent u lid van GSV-Heemstede dan krijgt u € 10,00 korting!

Loopgroep

Voor mensen die de reguliere basiscursus hebben doorlopen of elders een cursus hebben gevolgd, bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding van de instructeur in een loopgroep mee te doen. De tijden en dagen zullen aan de seizoenen worden aangepast. Er wordt gelopen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De groep start op zaterdag 22 september 2018 om 8.30 uur. Verzamelpunt is bij het GSV-Centrum.

In de vakantieperiodes wordt er in principe niet gelopen.

De kosten voor de loopgroep bedraagt € 50,- voor deelname aan 10 sessies.

Voor informatie en/of aanmelding:

René Reeuwijk 023-8447496 of 06-53582295  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com