Bewegen voor volwassenen

De dans gerelateerde lessen voor volwassenen vinden voornamelijk plaats in het GSV-centrum waar wij de beschikking hebben over een mooie spiegelwand en een barre. De leidster is hierdoor goed in staat uw bewegingen te volgen. Ook voor u zelf is het een goed hulpmiddel om uw bewegingen te corrigeren.

Onderdelen:

  • Gymnastiek/Volleybal 55+
  • Total Body Workout
  • Body & Mind fitness
  • Zumba/Aerobics
  • Hatha Yoga
  • Yin-Yang Yoga
  • T'ai Chi Chuan
  • Conditionele Gymnastiek / Pilates
  • Pilates

Hieronder vindt u informatie over deze onderdelen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met:
Ina Roest   tel:  023-7851531,  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gymnastiek/Volleybal 55+

Gezellige ontspanning door gezonde inspanning voor dames en heren, die de spieren los willen houden d.m.v. gymnastische grond- en loopoefeningen. Het oefenuur sluiten we af met een ontspannend partijtje volleybal.

 

Total Body Workout 

Een speciaal en effectief oefenprogramma voor dames, gericht op de dieper gelegen spieren. Hierdoor wordt het lichaam verstevigd op plaatsen waar dat wordt gevraagd. De oefenuren bestaan uit een uitgebreide warming-up, gevolgd door een aerobicsgedeelte op conditie geschoold, daarna afgewisseld door oefeningen met steps en gewichten. Het geheel wordt afgesloten met rek- en strekoefeningen om spierpijn te voorkomen.

 

Body & Mind fitness

Een sport, waarbij zowel lichaam als geest gedurende anderhalf uur een intensieve, inspannende en ontspannende training krijgen waardoor u de sportzaal als "herboren" verlaat.

 

Zumba/Aerobics

De lessen kunnen gecombineerd met ’n half uur Zumba en aansluitend één uur Aerobics gevolgd worden. Maar het is ook mogelijk om het lesuur Aerobics apart te volgen.

 

Hatha Yoga

Iedereen heeft zijn eigen reden om yoga te gaan doen. En iedereen ervaart het dan ook anders na een uurtje yoga. Van diepere slaap tot de dingen relaxter benaderen of van minder rugpijn.

De lessen zijn erop gericht om lichamelijk weer wat sterker en soepeler te worden en om geestelijk helemaal te ontspannen. De yoga houdingen worden rustig uitgevoerd maar kunnen desalniettemin pittig zijn.

Naast fysieke houdingen worden er ook concentratie- en ademhalingsoefeningen gedaan. De les eindigt met een liggende begeleide ontspanning. Door het bewust uitvoeren van de oefeningen raakt de geest geconcentreerd en komen de gedachten wat tot rust waardoor u beter kunt ontspannen. Een heerlijke start van de dag!

U bent van harte welkom om een proefles mee te doen!

 

Yin-Yang Yoga

De les start met een opwarming van het lichaam. Daarna een combinatie van Yin en Yang Yoga. Met een liggende begeleide ontspanning eindigt de les.

Yin Yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga waarbij je gedurende langere tijd in één houding blijft. Yin Yoga werkt in op diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten en het bindweefsel. Het zorgt ervoor dat je op diepere niveaus de nodige flexibiliteit ontwikkelt waardoor energieblokkades worden opgeheven.

Yang Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga afgeleid van de ashtanga yoga. Het staat voor kracht, energie, concentratie en een juiste ademtechniek. Het is een prima manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen.

Wij begroeten u graag op een proefles.

 

T'ai Chi Chuan

"T’ai Chi Chuan kan u de sterkte geven van een houthakker, de plooibaarheid van een kind, en de vrede van een wijze“ (Chinees gezegde).

De korte Yang stijl 37 vorm van Chen Man Ch’ing is het uitgangspunt van de lessen T’ai Chi Chuan. Deze Chinese bewegingsleer, die voor iedereen geschikt is, wordt uitgevoerd door langzame en ontspannen bewegingen. Het zal u helpen in balans te komen en het bevordert uw energie. De gezondheids- en meditatieve aspecten staan centraal, maar we besteden ook aandacht aan de martiale kant van T’ai Chi Chuan.

Aan het einde van de les voor de gevorderden kan men een korte waaier vorm “Yang 32 vorm” leren. De cursus staat onder leiding van een enthousiaste en ervaren docent.

 

Nieuw voor seizoen 2017-2018: Conditionele Gymnastiek / Pilates

Deze les begint met een warming-up, wordt vervolgd door conditionele gym en afgesloten met training volgens de oefenmethode Pilates.

U bent altijd van harte welkom voor een proefles!

 

Training volgens de oefenmethode Pilates

Dit is een eigentijdse training geïnspireerd op de concepten en methodes van Joseph H. Pilates en geschikt voor zowel dames als heren. Deze trainingen zijn erg populair in de Verenigde Staten en Engeland. Joseph Pilates werd op zijn beurt geïnspireerd door Yoga en door de levensfilosofieën van de oude Grieken.

Het is een mind-body bewegingsvorm, dat wil zeggen dat de bewegingen zeer bewust worden uitgevoerd. Hierdoor worden deelnemers zich gewaar van hun lichaamshouding, bewegingstechniek en ademhaling. Het is een uitstekende training voor diegene die meer wil dan alleen het uiterlijk op peil houden. De training is zacht van aard, maar beslist niet gemakkelijk.

Alle oefeningen worden vanuit een gestabiliseerd buikspiergebied uitgevoerd en hebben een functie. De uitwerking zal de kwaliteit van uw leven verbeteren. U voelt en beweegt zich beter. New Age muziek klinkt op de achtergrond. We werken zonder schoenen maar wel met sokken aan. Het is geen nieuwe bewegingsvorm, maar wordt met succes in Heemstede gedoceerd. Zorg dus dat u erbij bent.

 

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com