Bewegen voor Senioren

Zoals iedereen weet is bewegen en in beweging blijven goed voor lichaam en geest. Bewegen voor senioren is iets voor u als u in een ontspannen sfeer aan gymnastiek wilt doen. Het bewegen is gericht op lenigheid, spierkracht, evenwicht en coördinatie.

De gym wordt gegeven door ervaren en deskundige docenten en loopt van september tot eind mei.

U kunt gratis twee proeflessen volgen.

Onderdelen:

  • Bewegen voor 65+
  • Conditioneel bewegen voor 65+
  • Aerobics / Bodyshape 60+
Hieronder vindt u informatie over deze onderdelen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter:
Tel:  023-7851531,  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Bewegen voor 65+

ouderenBent u 65+ en wilt u in een gezellige sfeer verantwoord bewegen om fit te blijven en langer zelfstandig te kunnen blijven wonen?

Dan is dit iets voor u. Het bewegen is gericht op het soepel houden van de spieren en gewrichten, verbeteren van de coördinatie en spierkracht. Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen zoals ballen, touwtjes en hoepels en het bewegen wordt ondersteund door prettige muziek.

Ook aspecten als valpreventie, dagelijkse bewegingen en houding komen aan de orde. Ieder kan meedoen in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau, eventueel op een stoel. Plezier in het bewegen staat voorop, naast ontmoeting en gezelligheid. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken.

De gym wordt gegeven door ervaren en deskundige docenten.
U bent altijd welkom voor een proefles.

 

Conditioneel bewegen voor 65+

yoga-gsv
In beweging blijven is van belang om uw uithoudingsvermogen te trainen en om spieren en gewrichten sterk en soepel te houden.

Het is op vele fronten bewezen dat verantwoord bewegen een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest en op klachten zoals bijv. artrose of diabetes.

In de les Conditioneel bewegen voor ouderen is, ten opzichte van de les Bewegen voor 65+, de fysieke belasting groter doordat er langer en intensiever staande wordt bewogen ook met materialen zoals een bal, hoepel of gewichtje. Aandacht voor een goede houding, het oefenen van de balans en coördinatie is belangrijk onderdeel van de les. De laatste 20 minuten worden grondoefeningen gedaan ter versterking en rekking van buik-, rug- en bilspieren.

Het gezamenlijk bewegen in een groep, voor een groot deel op muziek, geeft ontmoeting, ontspanning en plezier. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken.

De gym wordt gegeven door ervaren en deskundige docenten.
U bent altijd welkom voor een proefles.

 

Aerobics / Bodyshape 60+

Deze les is voor de “ongeveer” 60 plusser. Op stimulerende muziek wordt gewerkt aan het algemene uithoudingsvermogen en aan de kracht van de benen. Dit afgewisseld met lenig makende oefeningen voor spieren en gewrichten. Aansluitend worden op de mat oefeningen gegeven ter versterking van de rug-, buik-, bil-, been- en armspieren. De laatste donderdag van de maand is de les 15 minuten langer om af te sluiten met een ontspanning.

Kortom: een les waar alles aan bod komt en u fit en ontspannen naar huis gaat.

Kom eens langs en doe een proefles mee!

  

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com