Danslessen - Jeugd

dansVoor kinderen zijn er verschillende mogelijkheden om binnen onze vereniging te dansen:

Voor de lessen Street-/Clipdance zijn de kinderen verplicht in een zwarte lycra broek met zwarte danssneakers of zwarte streetdance-schoenen te dansen. De kinderen van de balletafdeling dansen in een roze balletpakje met roze dansschoentjes. 

Informatie bij de leidster, tel.nr. 023 – 53 963 44.

Overzicht lesuren en contributie


 

Street-/clipdance

streetdance

Heb je altijd al willen dansen zoals in de videoclips van bijvoorbeeld Taylor Swift, Bruno Mars en Kiesza, dan is street-/clipdance echt iets voor jou! In de lessen worden verschillende stijlen behandeld zoals R.B., Street, Funk, Dance enz. Natuurlijk hoort bij deze lessen een goede warming-up. De leiding is in handen van een ervaren docente. We sluiten het seizoen af met een spetterende dansshow.

Kledingvoorschrift: Zwarte jazz-/dansbroek, kleur shirt niet verplicht, en zwarte balletschoenen of zwarte danssneakers.


Jeugdballet

Begeleid door verschillende soorten muziek stimuleren we de ontwikkeling van de motoriek en de muzikaliteit van de kinderen. Spelenderwijs leren zij zich op een goede wijze te bewegen, waarbij natuurlijk ook aandacht wordt besteed aan de lichaamshouding. Het seizoen sluiten we af met een flitsende dansshow.

danscurssen

Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom op onze jeugdballetles. In deze les beginnen we met oefeningen aan de barre, waarbij de spiegelwand een onmisbaar hulpmiddel is. Na enkele grondoefeningen voor de houding en de lenigheid worden de balletpasjes geleerd. De kinderen kunnen naar eigen inzicht dansen op muziek, maar uiteraard leren we ook dansjes aan. Hierbij maken we gebruik van materialen als sjaaltjes, waaiers, linten etc. Het seizoen sluiten we af met een leuke,gezellige dansshow.

Wegens succes ook weer in dit seizoen: In een half uur per week kun je leren dansen op spitzen. Als je dit ook wilt leren, neem dan contact op met de dansdocente voordat je de spitzen aanschaft (023 - 53 963 44).

 Kledingvoorschriften:
 Meisjes 3 t/m 6 jaar en beginners.  Roze balletpakje zonder opdruk en zonder rokje met roze leren of canvas balletschoentjes (geen H&M).
 Meisjes pre-selectie en selectie (vanaf 7 jaar).  Zwart balletpak zonder opdruk met spaghettibandjes, roze balletpanty en roze balletschoentjes.
 Jongens 3 t/m 6 jaar en beginners.  Zwarte dansbroek, kleur shirt niet verplicht wel zonder opdruk en zwarte danssneakers.
 Jongens pre-selectie en selectie (vanaf 7 jaar).  Zwate legging, wit shirt of witte singlet zonder opdruk en zwarte balletschoenen.


Dansshow

IMG 1897040

Eén maal per jaar treden alle kinderen op in een leuke gezellige groots opgezette dansshow. Tijdens deze dansshow kunnen de kinderen laten zien wat ze allemaal in het seizoen geleerd hebben.

De dansshow wordt gegeven op een locatie welke de kinderen het gevoel geeft echte showsterren te zijn en ruim genoeg is om plaats te kunnen bieden aan ouders, familieleden, vrienden, kennissen en andere belangstellenden. Om de kosten van de zaalhuur, licht, geluid en andere bijkomende kosten te kunnen betalen verkopen wij toegangskaarten, uiteraard tegen een zo laag mogelijke prijs.

Bij elke show hoort ook bijpassende kleding, goede make-up en mooie accessoires. Wij zijn van mening dat de kinderen één maal per jaar het gevoel moeten beleven dat ze ook echte show-girls en show-boys zijn. Om deze bijpassende kleding, goede make-up en accessoires voor de show te kunnen bekostigen vragen wij een show/kleding bijdrage ad € 12,50 per kind. Deze showbijdrage wordt tegelijk met de contributie gefactureerd.

Kijk op onze foto-galerij voor een impressie van de dansshow van seizoen 2015-2016.

 

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com